Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Warme appelcrumble

8 maart 2018 by Gabriella Leave a Comment

Deze warme appelcrumble is een van mijn populairste recepten tot nu toe. Ik schreef het oorspronkelijk voor Anne van Healthyfoodlove.nl, maar na heel wat vragen heb ik besloten het ook op mijn eigen website te delen. Of je de warme appelcrumble nu als ontbijt, tussendoortje of toetje eet, het blijft een heerlijk receptje! En ook nog eens zonder fabriekssuikers. Een dubbele #score als je het mij vraagt. 

Ingrediënten

  • 2 Jonagold appels
  • 150 gram havermout
  • 100 gram gemengde ongezouten noten
  • 50 gram rozijnen
  • 3 eetlepels honing
  • 1 flinke snuif kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 mespuntje zout
  • Griekse yoghurt 0% vet
Warme appelcrumble

Hij is het allerlekkerst met een eetlepel Griekse yoghurt erbij.

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Schil de appel en snijd deze in gelijke blokjes.
  3. Meng ze samen met de havermout, noten, het zout, de honing, kaneelpoeder en het vanille extract door elkaar. Dit kan best een flink werkje zijn. Het is namelijk de bedoeling dat alle ingrediënten voorzien zijn van een dun laagje honing.
  4. Beleg een bakblik met bakpapier en strooi daar de net gemaakte crumble over uit. Schuif hem voor 30 minuten de oven in. Vergeet halverwege niet alles even door elkaar te gooien, zodat beide kanten goed bruin worden.
  5. Is je mengsel nog niet gekleurd? Laat hem dan nog wat langer staan. Als hij het gewenste kleurtje wel heeft bereikt, mag je de rozijnen erbij doen. Zet het bakblik daarna voor 3 minuten nog even terug op een temperatuur van 180 graden.

De appel crumble is het lekkerst wanneer je hem warm eet, met een flinke eetlepel Griekse yoghurt erbij. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« Zo leer je kiezen hoe jij met jouw gevoel omgaat
Erwtjes dagboek – maand 10 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in