Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Paasontbijt: eierdopbroodjes met tonijn-eiersalade

19 april 2019 by Gabriella Leave a Comment

1 ei is geen ei en 2 ei is een half ei. Hoeveel eieren je ook bij elkaar optelt, er komt nooit een broodje bij kijken. Van eierdopbroodjes had ik in ieder geval nog nooit gehoord, maar toen ik ze zag, wist ik meteen dat ik ze wilde hebben. Wat zijn ze cute! Daar steel je toch de show mee tijdens het paasontbijt? Ze zijn ook nog eens ontzettend lekker, helemaal als je ze besmeert met deze heerlijke tonijn-eiersalade.

Het fijne is dat je voor dit paasontbijt niet eens heel veel eerder je bed uit hoeft. Je maakt de tonijn-eiersalade gewoon alvast een dag van tevoren klaar. De eierdopbroodjes zelf hoeven maar 5 minuten in de oven, dus daar ben je ook de tijd niet aan kwijt.

Lekker uitslapen (mits je geen kinderen hebt) en ook nog eens heerlijk eten. Bof jij even.

eierdopbroodjes met tonijn-eiersalade

De ingrediënten voor dit paasontbijt: eierdopbroodjes met tonijn-eiersalade

  • 1 zak eierdopbroodjes
  • 3 eieren
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 100 gram cocktailaugurkjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 100 ml mayonaise
  • Een snuf zout
  • Verse dille
eierdopbroodjes met tonijn-eiersalade

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Als hij op temperatuur is, schuif je voor 5 minuten de eierdopbroodjes naar binnen.
  2. Kook de eieren in 11 minuten hard. Je hebt nu flink doorgekookte eieren, maar dat heb je ook nodig voor de salade.
  3. Hak voorzichtig het kopje van het ei af. Schep daarna met een kleine lepel het ei uit zijn jasje. De schil heb je nog nodig, dus het is belangrijk dat je niet al te bruut te werk gaat.
  4. Snijd de augurkjes in schijfjes en laat de tonijn uitlekken. Hak de eieren fijn en roer alles door de mayonaise en Griekse yoghurt.
  5. Proef eerst goed voordat je het zout toevoegt. Tonijn is ook flink hartig.
  6. Doe de eierschil in het eierdopbroodje en vul de eerste met de tonijn-eiersalade. Als laatste doe je daar een beetje verse dille overheen.

Hoe fancy wil je het paasontbijt hebben? Geniet ervan!

Kies jij toch liever voor een ander ontbijt? Kijk dan eens hier.

Delen is lief!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« Ik heb mijn angststoornis geaccepteerd
Zo zet je angst om te falen om in leermomenten »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Boekenwurm

BoekenBoeken

Google Ads

Instagram

Volg op Instagram

B.A.E.

Nieuw

  • Maggie’s dagboek – maand 5
  • Koekjes dagboek – maand 24
  • Maggie’s dagboek – maand 4
  • Koekjes dagboek – maand 23
  • Maggie’s dagboek – maand 3

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (47)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (595)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (51)
  • Lief Roosje – Dagboek (30)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2022 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2022 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in