Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Fijne ontbijtjes: romige rijstepap

25 maart 2017 by Gabriella Leave a Comment

Niets is zo fijn als op een vrije ochtend een nieuw ontbijtje uitproberen. Nu zit het met die vrije ochtenden wel goed tegenwoordig, dus regelmatig staat er wat nieuws op het menu. Laatst heb ik genoten van een heerlijke, romige rijstepap. Dit recept is zo geslaagd dat ik het graag met je wil delen. 

Een klein tipje van de sluier: heel gezond is de rijstepap nog niet. Daar wordt zeker aan gewerkt. Dit fijne ontbijtje is geschikt voor twee personen. Je mag het ook in je eentje proberen, maar dan weet je zeker dat je de rest van de dag vol zit.

Ingrediënten

romige rijstepap

Het ideale ontbijt op een vrije ochtend: romige rijstepap

  • 100 gram risottorijst
  • 40 gram rozijnen
  • 400 ml amandelmelk
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • Optioneel: 1 eetlepel roomkaas light
  • Optioneel: 1 eetlepel cacao nibbs

Iedereen klaar? Bakken maar!

  • Breng 300 ml amandelmelk in een klein pannetje aan de kook en doe hier de rijst en kaneel bij.
  • Blijf voorzichtig roeren terwijl de rijst langzaam het amandelmelk opneemt. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag.
  • Is alles opgenomen? Doe dan de rozijnen en de overige 100 ml amandelmelk erbij. Herhaal het roerproces voor ongeveer 5 minuten.
  • Wil je de rijstepap extra romig? Doe er dan een eetlepel roomkaas bij en roer het goed door. Dit hoeft echter niet.
  • Je ontbijt is klaar als alle melk verdwenen is en er een romige pap is ontstaan. Het is erg lekker om een eetlepel cacao nibbs over de rijstepap uit te strooien. Hierdoor krijgt hij iets meer een bite.

Geniet ervan! 

Kleine tip: warm is hij het lekkerst. Ik heb de rijstepap ook een nacht in de koelkast bewaard als een soort ‘prep' voor de volgende dag, maar dan verliest hij zijn romigheid. 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« 10 redenen waarom de bevalling een eitje wordt
Erwtjes dagboek – week 31 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in