Voor kerst heb ik twee enorm schattige ovenpannetjes gekregen, maar ik wist niet wat ik er precies mee moest. Vlak voordat ik besloot dat ze dan maar voor de sier waren, bedacht ik opeens deze snelle quiche. Gemakkelijk te maken, erg voedzaam en ook nog eens laag in kcal!
Ingrediënten
Dit recept is voor 1 persoon
- 2 eieren
- 1 theelepel rozemarijn (of oregano)
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- Een snufje zout
- 1 hele tomaat
- 2 grote champignons
- 2 plakjes kalkoenfilet
- 1/2 plakje Slanki kaas
- Een klein beetje olijfolie
Extra benodigdheden
- Een ovenpannetje
Iedereen klaar? Bakken maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Snijd de champignons in kleine stukjes en was de tomaat. Daarna mag deze in schijfjes worden gesneden.
- Klop in een kommetje de eieren los en voeg hier de champignons, zout en kruiden aan toe. Roer alles goed door elkaar.
- Smeer het pannetje goed in met olijfolie en begin met stapelen: eerst de tomaat, daarna een plakje kalkoenfilet, vervolgens het ei en dan 1/4de plakje kaas. Herhaal dit eenmaal.
- Schuif het pannetje voor een kwartiertje de oven in. Kijk na een minuut of 10 of alles nog goed gaat daarbinnen. Wellicht dat als je een turbo-oven hebt, hij iets lager kan.
Direct uit de oven is deze snelle quiche het lekkerst. Eet smakelijk!
Geef een reactie