Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Pittige rucola spread (+ suikervrij!)

12 november 2017 by Gabriella Leave a Comment

Een van de lastige dingen van suikervrij eten is bedenken wat je op je cracker doet. Veel vleeswaren vallen af, over hagelslag hoef ik niet eens na te denken en geloof het of niet, maar ook pindakaas ben je een keer zat. Daarom besloot ik om zelf mijn beleg te maken. Het resultaat? Deze heerlijke pittige rucola spread! 

Als ontbijt is hij misschien wat te pittig, maar deze spread (die ook nog eens suikervrij is) is echt een dikke aanrader voor tijdens de lunch. Nou ja, het is eerder een slanke aanrader, want je kan hier met een gerust hart van snoepen.

Ingrediënten voor pittige rucola spread (suikervrij)

rucola, suikervrij

Heerlijke spread voor op een cracker of om je wortel in te dippen!

  • 100 gram rucola
  • 100 gram cottage cheese (hüttenkäse)
  • 1 eetlepel olijfolie met truffelaroma
  • 1/2 teentje verse knoflook
  • 1 mespunt zout
  • Een flinke snuif peper
  • Een klein beetje (max een halve theelepel) citroensap

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Was de rucola goed af en dep het droog met een stukje keukenpapier.
  2. Schil de knoflook, snijd hem doormidden en haal hem door de pers.
  3. Doe vervolgens de cottage cheese samen met de knoflook, de rucola en de olijfolie in de blender en mix alles goed door elkaar. Is het nog een beetje droog? Doe er dan nog een scheutje olijfolie bij.
  4. Proef eerst voordat je de spread op smaakt brengt. Het kan best zijn dat jij hem zoutig genoeg vindt of helemaal niet van peper houdt. Wees overigens niet al te enthousiast met het zout, want dat is natuurlijk niet zo heel goed voor je.

Je kan de rucola spread 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Geniet ervan! 

Ben je benieuwd welke lekkere recepten je nog meer suikervrij kan maken? Kijk dan eens hier!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lunch Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – maand 6
13 dingen die ik sinds de komst van mijn baby heb geleerd »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in