Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Vetvrij de feestdagen door: aubergine pizza

6 december 2015 by Gabriella Leave a Comment

De feestdag zijn top, leuk, lachen en supergezellig, maar ook killing voor je slanke lijn. Je wordt bijna gebombardeerd met kruidnoten, chocoladeletters, marsepein, kerstkransjes en uiteraard oliebollen. Met deze dagen maakt het niet echt uit wat er op het menu staat, als het maar veel is. 

Hartstikke geinig natuurlijk, maar je wilt niet in die twee vrolijke weken het aantal kilo's wat je bent afgevallen, er weer aan eten. Let dus vooral tijdens de feestdagen goed op wat je eet. Probeer gezonde keuzes te maken. Laat dus de pizza's met deegbodem staan, maar kies deze fijne groente variant!

Ingrediënten

aubergine pizza

Als het smaakt als een pizza en het ruikt als een pizza, dan is het een pizza!

  • 1 aubergine
  • champignons (een andere groente mag ook!)
  • paprika (idem!)
  • tomatenketchup
  • geraspte kaas
  • gerookte kip (hoeft niet perse, vega zijn ze ook heel lekker!)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Verder nodig:

  • een grill

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Snijd de aubergine in dunne plakjes en smeer deze in met olijfolie, peper en zout. De olijfolie zorgt ervoor dat ze iets zachter worden en lekkerder smaken.
  3. Leg ze voor een kleine 10 minuten op de grill. Ze zijn perfect wanneer ze aan beide kanten mooie streepjes hebben.
  4. Doe op iedere ‘pizzabodem' (de aubergineschijfjes) een klein beetje tomatenketchup. Het hoeft niet meer dan een druppel te zijn. Je kan het heel makkelijk uitsmeren met de achterkant van een lepel en het gaat immers om de smaak! Potverdorie, dat ik dat ooit nog zou zeggen…
  5. Beleg de pizza's met de groente waar jij trek in heb. Ik heb gekozen voor champignons en paprika, maar mais, spinazie, courgette of wortel zou ook heel goed kunnen. Als je wil, kan je ook kiezen voor iets van vlees, zoals (gerookte) kip of coburgerham. Maak het af met een klein beetje geraspte kaas (ja, ja, ook hier gaat het om de smaak).
  6. Schuif je nieuwe beste vriendjes voor tien minuutjes de oven in.

Voila, u mag aanvallen!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, Lekkere trek

« Fijne wintersnack: appelchips
Waarom vriendlief het heel zwaar heeft »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in