Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Suikervrije kokosmakronen

26 november 2017 by Gabriella Leave a Comment

Voor mijn gevoel zit er in een koekje gemiddeld zo'n 4 kg suiker. Oké, dat is natuurlijk een beetje overdreven, maar dat er een berg witte korreltjes in zitten, is een feit. Na het eten op de bank ploffen met een kop thee en een koekje, zit er dus niet in als je fabriekssuiker vermijdt. Gelukkig was daar de suikervrije kokosmakroon! Een heerlijk koekje zonder suiker die ook nog eens enorm snel gemaakt is! 

Dit koekje vraagt echter wel om een ‘let op'je'. Door de kokos bevat de makroon vrij veel kcal. Hij is dus gezond, maar tikt ook aan op je dagelijkse balans. 

Ingrediënten

Suikervrije kokosmakronen

Suikervrije kokosmakronen

  • 80 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eiwitten

Optioneel:

  • 1 theelepel vanille extract (zodat de kokosmakronen iets zoeter worden)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Klop in een vetvrije kom de 2 eiwitten tot schuim. Je kent het trucje! Het schuim is goed als je de kom boven je hoofd kan houden.
  3. Spatel hier voorzichtig de kokosrasp en de honing (en eventueel het vanille extract) doorheen. Heb je het idee dat je ‘beslag‘ niet stevig genoeg is? Doe er dan nog wat kokosrasp bij.
  4. Leg een bakpapiertje op het rooster of de plaat en maak 12 bolletjes. Deze mag je voor 20 tot 25 minuten in de oven schuiven.

Zijn jouw kokosmakronen mooi bruin? Dan weet je dat ze klaar zijn. Je kan ze tot 3 dagen in een gesloten koektrommel bewaren. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Kruidnoten boterkoek
Eetdagboek: een suikervrije dag uit het leven van Gab! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in