Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Oranje boven! Vanille-speculaastaart met mango

25 april 2017 by Gabriella Leave a Comment

Ik ben groot fan van het Koningshuis. Ieder jaar zit ik weer voor de tv als ze op Koningsdag koekhappen, wc-pot werpen of iets anders achterlijks doen. Traditiegetrouw hoort daar natuurlijk een oranje tompouce bij, maar nu vond ik het tijd voor ander gebak. Daarom bedacht ik deze heerlijke vanille-speculaastaart met mango! 

De taart bestaat uit drie lagen die alledrie even moeten rusten voordat je verder kan. Hij is in principe zo gemaakt, maar hou rekening met de wachttijd. De vanille-speculaastaart met mango is groot genoeg voor 10 tot 12 punten. 

Ingrediënten

vanille-speculaastaart met mango

Oranje boven!

  • 700 gram vanillekwark 0% vet
  • 300 gram speculaas
  • 250 gram diepvries mango
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 300 ml multivruchtensap met wortel (of wortelsap)
  • 9 gelatineblaadjes

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Hak de speculaasjes fijn of plet ze even in een blender. Het hoeven geen kruimels te worden, maar als je er teveel grote stukken in laat zitten, wordt de bodem niet mooi compact.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en giet dit bij de speculaasjes. Roer alles goed door elkaar.
  3. Beleg de bodem van de taartvorm met een bakpapiertje en stort daar de speculaas op uit. Druk het goed aan en zet de vorm voor een half uurtje in de koelkast.
  4. Weeg de kwark af en doe dit in een grote kom.
  5. Week 5 gelatineblaadjes in een schaaltje koud water. Doe het niet (ik herhaal: niet!) in warm water want dan lost je gelatine op. Een badje van 5 minuten is voldoende.
  6. Doe de blaadjes samen met een beetje restwater (wat aan de blaadjes blijft zitten is genoeg) in een pannetje en verwarm dit heel even zodat de blaadjes oplossen. Daarna spatel je de gelatine snel door de kwark heen. De kwark giet je vervolgens weer over de bodem. Is hij mooi glad? Top, dan kan de taart nu weer voor een uur de koelkast in.
  7. Doe dit keer 4 blaadjes gelatine in een koud badje en laat ze voor 5 minuten staan.
  8. De, inmiddels ontdooide, mango mag in de blender, samen met 200 ml vruchtensap. Pureer het helemaal fijn, zodat er geen stukjes fruit op de taart terechtkomen.
  9. Knijp de gelatine uit en doe dit samen met 100 ml vruchtensap in een pannetje zodat het op kan lossen. Giet daarna de gepureerde mango erbij en roer alles goed (en snel) door elkaar. Verdeel daarna de gelei over de kwark. Laat de taart nog eens twee uur in de koelkast staan voordat je hem aansnijdt.

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Zwanger: de 10 beste tips die ik tot nu toe heb gehad
Eindhoven de lekkerste – onze laatste citytrip met z’n tweeën »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in