Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Lactose- en glutenvrije chocolade muffins

18 maart 2017 by Gabriella Leave a Comment

Wisten jullie dat er een complete lactose- en glutenvrije wereld bestond? Wie op zoek gaat naar zulke recepten, zal verbaasd zijn over de vele mogelijkheden. Typ ‘glutenfree' alleen al eens in op Instagram. Uiteraard moest ik dit ook eens proberen en daarom heb ik lactose- en glutenvrije chocolade muffins gemaakt. Man, lekker dat ze zijn!

Ingrediënten

lactose, glutenvrij, chocolade, muffins

lactose- en glutenvrije chocolade muffins

  • 65 gram kokosmeel
  • 35 gram (rauwe) cacaopoeder
  • 115 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 115 gram honing
  • 85 gram pure pindakaas (te koop bij onder andere de Albert Heijn)
  • 2 theelepels vanille extract

Extra benodigdheden

  • Een muffinvorm

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).
  2. Doe de kokosmeel en de cacaopoeder bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar. Zorg je dat er geen klontjes ontstaan?
  3. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de eieren, honing, pindakaas en het vanille extract bij de droge ingrediënten. Hussel alles met een mixer stevig door elkaar.
  4. Vet het bakblik in of gebruik zoals ik muffin vormpjes. Ik heb gekozen voor vrij grote muffins, waardoor je er 6 uit het beslag haalt. Als je ze kleiner maakt, heb je er natuurlijk meer.
  5. Schuif ze voor 35 minuten de oven in. Ze zijn klaar als je satéprikker er weer schoon uitkomt. Laat ze daarna nog even afkoelen.

Tip! Als je de muffins in de koelkast bewaart, dan worden ze vrij compact. Wanneer je ze erbuiten houdt, zijn ze iets luchtiger. Dit komt door de kokosolie. 

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« 6 geweldige blogs en websites voor zwangere vrouwen
Erwtjes dagboek – week 30 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in