Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Kwarkcake met appel en kaneel

31 januari 2017 by Gabriella Leave a Comment

Nu ik redelijk wat nachten spendeer aan het kijken naar mijn plafond, heb ik genoeg tijd om nieuwe recepten te bedenken. De een is wat succesvoller dan de ander. Zo was mijn mac ‘nd cheese bijvoorbeeld niet zo lekker als dat ik had gehoopt. Deze kwarkcake met kaneel overstijgt daarentegen gelukkig wel weer iedere verwachting. 

Ingrediënten Kwarkcake met appel en kaneel

  • 400 gram magere kwark
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram rozijnen
  • 2 appels
  • 3 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Doe de eieren, kwark, zout, vanille extract, agavesiroop, kaneel, rozijnen, olijfolie en de in kleine stukjes gesneden appel in een kom en roer alles goed door elkaar.
  3. Meng daarna voorzichtig het zelfrijzende bakmeel erdoorheen. Hier heb je geen mixer voor nodig, dat kan gewoon met de hand.
  4. Vet het cakeblik in met een klein beetje olijfolie en beleg het met een bakpapiertje. Giet (in hoeverre dat kan, want het is vrij ‘stug') het beslag in de kom en schuif hem voor 40 minuten in de oven. Tip! Het staat heel gezellig om de bovenkant te beleggen met partjes appel.
  5. De cake is klaar als je satéprikkertje er weer droog uitkomt na het prikken.

Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom de eerste keer ‘babyshoppen’ bijna uitliep op een echtscheiding
Erwtjes dagboek – week 18 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in