Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zelfgemaakte pittige pindakaas

16 februari 2016 by Gabriella Leave a Comment

Ik vind pindakaas echt geweldig. Ik smeer het op mijn rijstwafel, roer het door mijn havermout en kwak het bovenop mijn bananenbrood. Als ze tegen me zeggen dat mijn haar er extra van gaat glanzen, zou ik het zelfs daar nog voor gebruiken. Een logische gevolg was dat ik het zelf een keer zou maken, en zo zag deze heerlijke pittige pindakaas het levenslicht. 

Op zich is pindakaas niet eens heel slecht voor je, wist je dat? Mensen doen vaak erg paniekerig over het heerlijke goedje, omdat er veel calorieën in zitten, maar dat komt voornamelijk door, je raadt het al, de pinda! De peulvruchten bevatten veel vet en dat zorgt weer voor veel calorieën.

Het grote nadeel is wat mij betreft dat er in de potten uit de supermarkt vaak enorm veel suiker zit. Zelf maken is dan ook beter, en veel leuker!

Dit is de pittige pindakaas variant, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de kruidige ingrediënten weg te laten.

Ingrediënten voor pittige pindakaas

  • 250 gram ongezouten pinda's

  • 2 eetlepels olijfolie of walnootolie (geen kokosolie want dat wordt hard!)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 snufje zout
pittige pindakaas

Iedereen klaar? Bakken maar!

Het is heel belangrijk dat je de stappen met uiterste precisie volgt. Dit recept is namelijk heel ingewikkeld.

Just kidding

Je moet gewoon alles bij elkaar gooien en de mixer het werk laten doen.

  1. Doe de pinda's, de kruiden en de olie bij elkaar in in de mixer en laat hem flink z'n best doen. Er ontstaat, als het goed is, een soort pasta.
  2. Is hij een beetje te droog? Doe er dan nog een eetlepel olijfolie bij. De structuur blijft een beetje korrelig, maar het wordt wel smeerbaar.

Je eerste potje pittige pindakaas is bereid! Heerlijk voor bij Aziatische recepten zoals nasi, maar ook op een rijstwafel of cracker smaakt het prima.

Ik zei toch dat het simpel was? Geniet ervan!

Ben je benieuwd naar andere recepten met pindakaas? Kijk dan eens hier.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Tomaten-paprikasoep: klaar terwijl u wacht!
Het recept voor de perfecte kwarkbol »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in