Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Gezonde appeltaart cake

28 maart 2019 by Gabriella Leave a Comment

Het heeft even geduurd, maar inmiddels weet ik een goed stuk appeltaart prima te waarderen. Vooral als hij net uit de oven komt, met een flinke dot slagroom erop. Gezond kan je hem echter niet noemen, en daarom besloot ik er een suikervrije, healthy variant van te maken. Wanneer ga jij deze gezonde appeltaart cake proberen?

Het fijne aan de cake is dat hij ondanks het weglaten van de suiker, toch lekker zoet is. Daar zorgt de banaan namelijk voor. De friszoete appel doet de rest van het werk en maakt van deze gezonde snack een echt feestje.

gezonde appeltaart cake

In 1 keer naar binnen schuiven is niet nodig. Je kan de helft prima in de vriezer bewaren. Kinderen zijn er trouwens ook echt gek op! Het is dat de gezonde appeltaart cake buiten het bereik van Mae stond, anders had ze hem zo verslonden.

Ingrediënten voor de gezonde appeltaart cake

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram havermout
  • 1 scheutje ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 friszoete appels
  • 75 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 mespunt zout
Gezonde appeltaart cake

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine, zodat je een soort havermoutmeel hebt. Doe daarna de bananen, de eieren, het bakpoeder, de melk en het zout erbij. Mix alles tot een geheel zonder stukjes.
  3. Snijd de appel in blokjes en spatel deze met de hand door het bananenbeslag. Voeg hier ook de rozijnen en kaneel aan toe. Ben je een echte kaneel liefhebber? Dan mag je best een extra harde pets op die kaneelbus geven.
  4. Vet een cakeblik in met een beetje boter of olijfolie en giet het deeg in de vorm. Schuif hem daarna voor 35 minuten in de oven.

Je weet dat de gezonde appeltaart cake gaar is, als de prikker schoon uit de cake komt. Laat hem na de zoemer nog even afkoelen voordat je ‘m van zijn jasje ontdoet. Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Vliegen met kinderen – 5 tips voor een succesvolle vliegreis
Mama vloggers die je niet mag missen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in