Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Anne’s speculaaswafels

6 augustus 2017 by Gabriella Leave a Comment

Een dingetje vooraf: je hebt voor dit recept een wafelijzer nodig (maar die is voor een habbekrats te krijgen bij de Action)! Ikzelf was nog helemaal niet bekend met het maken van wafels en al helemaal niet met het bakken met teffmeel. Maar geloof me, dit is zeker het proberen waard. De wafels zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens onwijs lekker (vooral als ze net uit het wafelijzer komen rollen). Proberen dus!

Dit heb je nodig voor vier super speculaaswafels

speculaaswafels

Overheerlijke speculaaswafels!

  • 150 gr bruin teff meel (soezie)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el gesmolten kokosolie of roomboter
  • 235 ml (amandel)melk
  • 1 ei

Ter garnering gebruikte ik Griekse yoghurt, ahornsiroop en granola.

Zo maak je de wafels

  1. Verwarm je wafelijzer zoals in de productomschrijving beschreven staat
  2. Meng de droge ingrediënten goed door elkaar en mix vervolgens de ahornsiroop, melk en olie door het teff meel.
  3. Giet de wafelijzers vol en bak zoals het apparaat het aangeeft (ik bakte ze iets langer zodat ze iets steviger waren).
  4. Leg de wafels op je mooiste bordje en garneer naar eigen smaak.

Nog even een weetje: teff bevat echt onwijs veel ijzer en vitaminen en is glutenvrij, lactosevrij en tarwevrij. Waar wacht je nog op?

Enjoy!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Gab’s nieuwe gastblogger: Hoi, ik ben Anne!
Review: genieten bij Gys in Rotterdam »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in