Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Sensationele citroencake met romige topping

28 oktober 2016 by Gabriella Leave a Comment

‘Sensationele citroencake? Zo, jij belooft ons nogal wat.' Dat is wat je dacht, of niet? Ik wist het! Maar deze citroencake is dus echt sensationeel. Hij heeft een superlekkere smaak, is heerlijk zacht en die topping.. om je vingers bij af te likken. 

Ingrediënten

Citroencake

Geloof mij nou maar, hij is echt heel lekker.

De cake
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram speltbloem (gewone bloem mag natuurlijk ook)
  • 3 eieren
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 3 theelepels vanille extract
  • 100 gram poedersuiker
  • De rasp van 1 citroen
  • Het sap van 1 citroen
  • 3 theelepels bakpoeder
  • Een korreltje zout (een snufje is meer dan voldoende)
De topping
  • 1 bakje zuivelspread (natuurlijk zonder kruiden) van 200/250 gram
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel vanille extract

Iedereen klaar? Bakken maar!

De cake
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Rasp de citroen en pers hem direct uit, zodat je deze ingrediënten alvast klaar hebt staan.
  3. Klop de eieren en de vanillesuiker goed door elkaar zodat ze lekker luchtig zijn. De eitjes zijn op hun best als er luchtbelletjes ontstaan.
  4. Mix vervolgens de boter (direct uit de koelkast) erdoorheen, gevolgd door alle overige ingrediënten. Het beslag oogt wat dik, maar dit hoort.
  5. Bekleed een bakblik met bakpapier en spatel het, als het goed is, heerlijk ruikende beslag erdoorheen. Niet snoepen!
  6. Schuif het pareltje voor een kleine 40 minuten in de oven. Bij mijn oven moest ik even zoeken naar de juiste temperatuur en deze combinatie werkte het beste. Houd dus goed jouw cake in de gaten om te kijken wat ideaal is. Hij is helemaal gaar als je satéprikker er net zo schoon uitkomt als dat hij erin ging.
De topping
  1. Klop de zuivelspread, de poedersuiker en het extract goed door elkaar totdat je een luchtig geheel hebt. Het kan best zijn dat je een flink minuutje aan het mixen bent voordat het een soepele topping wordt. Maar geloof me, de smaak is het helemaal waard!
  2. Doe de topping pas op de cake als deze helemaal is afgekoeld. Ben je te ongeduldig, dan loopt hij van je cake af.

Eet smakelijk! 

Ook deze Friday Favorite is gebaseerd op een heerlijk recept van Ashley Willems. Neem eens een kijkje op haar website en probeer niet te kwijlen! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« To zuivel or not to zuivel: welke zuivellobby heeft gelijk?
Zondag is hardloopdag: waarom je niet moet sporten! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in