Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Boterkoek met witte chocolade

2 augustus 2018 by Gabriella Leave a Comment

Ik heb enorm vaak goede ideeën, al zeg ik het zelf. Boterkoek met witte chocolade maken terwijl het buiten 30 graden is, is er daar niet 1 van. Ik weet niet wat er sneller smolt: de boter of ik. Gelukkig kwam de boterkoek zo lekker uit de oven dat het afzien het allemaal waard is geweest. Wanneer ga jij dit pareltje uitproberen? 

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram witte chocolade
  • 250 gram witte bloem
  • 1 snufje zoutBoterkoek met witte chocolade

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de boter een beetje zacht worden buiten de koelkast. In het geval van een hittegolf is een minuutje of 2 van tevoren meer dan voldoende.
  2. Snijd de boter in kleine blokjes, doe deze samen met het suiker in een kom en mix het totdat je een fluffy geheel heb. Voeg meteen een snufje zout toe.
  3. Doe 1 ei erbij en mix het nog even door. Kneed vervolgens met je handen het bloem door het deeg.
  4. Snijd de chocolade in kleine blokjes en doe hiermee hetzelfde.
  5. Beleg een bakvorm (ik gebruikte een brownie variant) met bakpapier, verspreid het deeg en klop een eitje los. Bestrijk hiermee de bovenkant van je boterkoek.
  6. Schuif de knapperd voor 25 minuten in de oven. Ik heb de boterkoek daarna nog even 2 minuten op 200 graden gebakken, zodat hij nog mooier bruin wordt aan de bovenkant, maar dit hoeft niet per se.

Als je niet te veel snoept tijdens het snijden, haal je er met gemak 16 stukjes uit. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Mae loopt en mama blert de boel bij elkaar
Hiep hiep hoera! 28 dingen die ik veel eerder had willen weten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in