Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Boterkoek met sinaasappel

12 januari 2018 by Gabriella Leave a Comment

Soms heb je weleens ideeën waarvan je denkt: waarom krijg ik hier potverdorie geen Nobelprijs voor? Deze overheerlijke boterkoek met sinaasappel valt in die categorie. Ik werd op een ochtend wakker en dacht: dit moet ik eens proberen. Wonderwel werd hij net zo lekker als dat ik in mijn hoofd had en tada: hier is het recept voor jou. Wanneer schuif jij dit pareltje de oven in? 

Ingrediënten

Boterkoek met sinaasappel

De boterkoek is extra fris als je er een eetlepel Griekse yoghurt overheen doet.

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • De rasp van 3 sinaasappelen
  • Het sap van 1 sinaasappel

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Haal de boter op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Snijd hem vervolgens in blokjes. Op deze manier gaat het kneden een stuk soepeler.
  3. Rasp de schil van 3 sinaasappelen, maar zorg ervoor dat je alleen het oranje gedeelte pakt. Het witte is namelijk wat bitter.
  4. Knijp 1 sinaasappel uit en doe deze samen met de blokjes boter, de rasp en het suiker in een kom. Kneed alles goed door elkaar en proef stiekem een klein beetje van het beslag. Vind je dat er nog niet genoeg sinaasappelsmaak aan zit? Doe er dan nog een beetje rasp bij. Geen sap, want dan wordt het beslag te nat.
  5. Doe 1 ei en het bloem bij het beslag en kneed alles weer goed door elkaar heen.
  6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel met een vork of lepel het boterkoekbeslag over de vorm. Klop het overgebleven eitje los en bestrijk de bovenkant van je boterkoek met dit mengsel. Zo kleurt hij mooi bruin.
  7. Schuif hem voor 40 minuten in de oven in, maar kijk ondertussen wel een paar keer! Wie weet heeft jouw oven de turbostand aan en wordt hij sneller bruin dan je verwacht.

Laat de boterkoek met sinaasappel eerst buiten de oven afkoelen en zet hem daarna nog voor minimaal 2 uur in de koelkast. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – maand 8
Scones met homemade cranberry compote »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in