Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Mijn eetdagboek – wat eet ik op een doordeweekse dag?

9 juli 2017 by Gabriella Leave a Comment

Ik krijg vrij regelmatig de vraag of ik voor iemand een weekmenu wil schrijven. Omdat ik daar niet voor geleerd heb, weiger ik dat altijd. Alles op Gezond met Gab is gebaseerd op onderzoek of op eigen ervaring, maar voor een weekmenu in elkaar draaien heb je natuurlijk wel wat meer kennis nodig. Mij leek het echter wel leuk om jullie te laten zien wat ik eet op een doordeweekse dag!

Ontbijt:

Ik ontbijt met een kommetje havermout. Hiervoor gebruik ik 4 eetlepels havermout, ongeveer 150 ml water, 1 appel in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel rozijnen en een theelepel kaneel. Even goed door elkaar roeren, 3 minuten in de magnetron en klaar is Clara.

eetdagboek

Havermout met appel, rozijn en kaneel

Na het ontbijt breng ik mijn kleine gup en Toeter bij mijn ouders en ga ik naar de sportschool. Ik begin met een warming-up op de crosstrainer en train daarna mijn benen, onder andere door het doen van squats, lunges en mijn favorietje: de deadlift.

Eenmaal thuis eet ik een bak kwark met 4 grote aardbeien en noten.

Lunch

Als lunch geniet ik van de salade van gisteren. Deze bestaat uit (koude) rode biet, 1 handje noodles, 20 gram zachte geitenkaas, gemengde sla, 1 plakje coburgerham, lente-ui en appel. De dressing is gemaakt van magere yoghurt, zout, peper en knoflookpoeder.

Daarna wandel ik lekker een uur in het zonnetje met Mae en Toeter. Eenmaal thuis drink ik veel thee en eet ik een plakje bananencake.

eetdagboek

Kwark met aardbeien en noten

Diner

Doordeweeks kook ik altijd en dat heeft alleen maar voordelen: zo eet ik namelijk altijd dingen die ik zelf ook heel lekker vind! Vandaag op het menu: 100 gram volkoren pasta met een saus van gezeefde tomaten, gebakken kipfilet, prei, paprika en champignons.

Na het eten drink ik nog een kop thee. Om de zoete trek te stillen neem ik een handje rozijnen.

Wil je vaker een eetdagboek zien? Laat het me weten in de comments of via Facebook of Instgram! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Eten is liefde, homepage

« Ik heb met jou de hel gezien en ben met jou in de hemel geweest
Maanden wachten op een beetje zelfvertrouwen? Echt niet! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in