Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Supersnelle burrito’s met kidneybonen

19 juni 2017 by Gabriella Leave a Comment

Sinds de komst van Mae kan koken best ingewikkeld zijn. Op een of andere manier voelt ze het gewoon als ik naar de keuken wil en vaak zet ze precies dan een keel op. Deze snelle burrito's met kidneybonen zijn daarom het perfecte gerecht. Gewoon klaarmaken als de kleine een tukkie doet en dan vlak voordat je trek krijgt nog even in de oven gooien. Ideaal, ik zeg het je. 

Dit recept is geschikt voor 2 personen. 

Ingrediënten burrito's

  • 4 meergranen of volkoren wraps
  • 250 gram kidneybonen
  • 150 gram mais
  • 200 gram mager gehakt
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 lente-uien
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Een snufje zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Als je het recept in één keer maakt, mag je nu alvast de oven voorverwarmen op 180 graden (hetelucht).
  2. Rul het gehakt in een wok of een grote koekenpan.
  3. Was de paprika en de lente-uien en snijd ze beiden klein. Voeg ze bij het gehakt, evenals de paprika- en knoflookpoeder en het zout.
  4. Spoel de kidneybonen schoon (of laat ze uitlekken, wat je fijn vindt) en voeg deze samen met de mais bij het gehaktmengsel.
  5. Als laatste roer je de tomatenpuree, gemengd met 2 eetlepels water, erdoorheen. Het water kan je ook achteraf toevoegen. Hierdoor wordt het mengsel smeuïger.
  6. Beleg de wraps, vouw ze dicht en schuif ze voor 25 minuten in de oven.

Ben je niet zo'n grote eter? Dan is een wrap per persoon ook prima. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Een shout-out naar alle papa’s (en die van mij en van Mae in het bijzonder)
10 supergekke dingen die als kersverse moeder opeens heel normaal zijn om te zeggen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in