Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Spitskool uit de oven

1 oktober 2017 by Gabriella Leave a Comment

Om dit recept te kunnen delen, moet ik eerst een bekentenis doen. Daar gaan we… Ik kijk vaak naar 5 uur Live. Zo, dat is eruit. Ik weet dat dit niet mega hip is en voornamelijk voor iets oudere mensen, maar ik vind het zo lekker kneuterig! En blijkbaar is het ook een enorme bron van inspiratie, want daar kwam ik een variant van dit heerlijke recept tegen. Niet mokken, maar ook die spitskool niet meer lekker wokken. Vanaf nu gaat hij namelijk in de oven! 

Dit recept is voor 2 personen.  

Ingrediënten

spitskool

Niet mokken, maar uhh.. in de oven!

  • 1/2 spitskool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel grofgemalen zeezout
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel tijm

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Snijd de spitskool in 4 stukken en legt de helft weg. Deze kan je de volgende dag weer gebruiken voor in bijvoorbeeld een curry, maar we hebben hem nu niet nodig. Ik heb er voor gekozen het hardere gedeelte te laten zitten en hier omheen te eten, maar je kan het natuurlijk ook meteen verwijderen.
  3. Doe de olijfolie en alle kruiden + het zout in een schaaltje, en meng het goed door elkaar.
  4. Leg de spitskool in een ovenschaal en besprenkel beide delen met het kruidenmengsel.
  5. Kijk na 20 minuten even hoe je gerecht erbij staat. Wordt hij al erg bruin? Hou hem dan goed in de gaten en haal hem zo nodig er iets eerder uit. Anders kan je hem 30 minuten laten staan.

Ik heb er gebakken rijst bij gemaakt, maar een frisse mihoensalade of noodles erbij smaken ook heerlijk. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Wat nou gezond? Jij, leugenaar! (aldus een volger)
Het eerste hapje van Mae (en waarom ze dus kennelijk toch op haar moeder lijkt!) »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in