Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Quiche caprese

25 oktober 2018 by Gabriella Leave a Comment

Als ik een foto van een creatie op Instagram zet, zit daar in 99 van de 100 gevallen een recept aan vast. Bij deze quiche caprese ontbrak het recept en precies daarnaar werd zo'n beetje 8 miljoen keer gevraagd. Geen probleem, die interesse vind ik alleen maar ontzettend leuk! Dus dook ik de keuken weer in, perfectioneerde ik dit pareltje en was nu zo wijs het recept uit te schrijven. Wanneer maak jij deze overheerlijke, vegetarische quiche caprese? 

Ingrediënten voor quiche caprice

  • 6 vellen filodeeg 
  • 400 gram cherrytomaatjes 
  • 2 uien 
  • 2 bollen mozzarella 
  • 10 tot 15 blaadjes basilicum 
  • 4 eieren 
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 snuf zout 
  • 1 eetlepel pesto
  • Olijfolie 
vegetarische quiche caprese

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en haal op tijd het filodeeg uit de vriezer zodat het kan ontdooien. 
  2. Snipper de ui en plet de knoflook. Doe ze beiden met een beetje olijfolie in een koekenpan en zet deze op een zacht vuurtje. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes doormidden en doe deze er voor 3 minuutjes bij. 
  3. Vet een (laag) bakblik in en verdeel het filodeeg. Het is niet erg dat stukken elkaar overlappen, want dan weet je zeker dat je quiche goed dicht zit. 
  4. Doe de eieren en de pesto in een kom en mix deze 2 ingrediënten goed door elkaar. Snijd daarna de mozzarella bollen in plakken. Nu kan het stapelen beginnen! 
  5. Verdeel het tomaat-uienmengsel over de bodem van het bakblik. Daarop gaan de in middelgrote stukken gescheurde blaadjes basilicum, gevolgd door de plakken mozzarella. Als laatste giet je de eieren erover heen. 
  6. Schuif de quiche caprese voor 30 minuten in de oven. Daarna kan je direct aanvallen! 
vegetarische quiche caprese

Ben je benieuwd naar andere, lekkere recepten? Kijk dan snel hier.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Waarom jaloers gedrag jouw geluk in de weg staat
Eton mess met lemon curd en kletskoppen »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in