Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Polenta pizza met ham en prei

22 maart 2017 by Gabriella Leave a Comment

Sinds ik in het restaurant van Jamie Oliver polenta frietjes heb gegeten, ben ik verkocht. Ik hou van die gele korreltjes pure liefde. Helaas is het nog niet overal te koop, dus toen ik in Oostenrijk een flink pak tegenkwam, heb ik het meteen meegenomen. Ik heb er nog geen frietjes van gemaakt, maar deze polenta pizza met ham en prei is minstens net zo lekker! 

Even twee dingen voordat je aan de slag gaat! Allereerst is dit recept geschikt voor 3 (grote) tot 4 (kleine) eters. Daarnaast moet de bodem een uurtje afkoelen, houd hier dus rekening mee.

Ingrediënten

Polenta pizza

Iedereen klaar? Smullen maar!

  • 200 gram polenta
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • 50 gram roomboter
  • 100 ml gezeefde tomatensaus
  • 1 prei
  • 100 gram schouderham (vleeswaren)
  • 7 blaadjes basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram champignons
  • Peper
  • Zout
  • Knoflookpoeder

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Maak de bouillon door het water aan de kook te brengen en de bouillonblokjes erbij te doen. Giet daarna voorzichtig de polenta erbij en blijf goed roeren. Als je dit niet doet, krijg je klontjes.
  2. Is de bouillon goed opgenomen? Doe dan nu de boter en kaas (niet de mozzarella!) erbij en blijf goed roeren. Laat het, al roerend, een kleine tien minuten op een zacht vuurtje staan.
  3. Vet een laag bakblik in met een beetje olijfolie en doe de polenta erin. Druk het een beetje aan, zodat je overal een even dikke bodem hebt. Laat het een uurtje afkoelen (buiten de koelkast).
  4. Ben je klaar om verder te gaan? Mooi! Begin dan met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  5. Maak de prei goed schoon en snijd hem in halve ringen. Bak ze, samen met de schijven gesneden champignons, even kort aan. Zo is de scherpste smaak eraf.
  6. Doe de gezeefde tomaten in een kom, versnipper de basilicum, voeg naar smaak peper (ik deed ongeveer 2 theelepels) en zout (1 theelepel) toe en roer alles goed door elkaar. Smeer dit vervolgens uit over de polenta bodem.
  7. Snijd de ham in kleine vierkantjes en strooi dit samen met de groenten over de tomatensaus. Vervolgens mag je de pizza afmaken met schijfjes mozzarella.
  8. Schuif hem voor 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« 8 dingen die ik ga eten als ik niet meer zwanger ben
10 redenen waarom de bevalling een eitje wordt »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in