Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus

21 maart 2019 by Gabriella Leave a Comment

Het asperge seizoen komt er weer aan! Op het witte goud moeten we nog even wachten, maar de groene kanjers liggen alweer voor het grijpen. Natuurlijk hebben ze wat nadelen (man, wat stinkt je plas ervan), maar dat weegt niet op tegen de smaak. Deze overheerlijke penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus moet je dan ook zeker uitproberen.

Doordat je ze grilt, krijgen de asperges een bijzondere smaak. Vind je het teveel moeite, dan kan je ze natuurlijk ook wat langer koken. De penne met de zalmsaus kan je invriezen, maar de asperges zou ik wel gewoon lekker vers eten.

Het recept is geschikt voor 4 personen.

penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus

Ingrediënten voor penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus

  • 350 gram (volkoren) penne
  • 300 gram groene asperges
  • 400 gram zuivelspread met tuinkruiden
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Verse dille
  • 1 blikje zalm (418 gram)
  • Zout
  • Peper

Extra benodigdheden:

  • Een grill(pan)
penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Kook de penne zoals aangegeven staat op de verpakking en zet direct een pan water op het vuur voor de asperges.
  2. Maak ze schoon door het kontje eraf te snijden. Ik verwijder met een dunschiller ook het ‘jasje' tot ongeveer halverwege. Dit is bij groene asperges niet per se nodig, maar ik vind de onderkant vaak net iets te hard. Kook ze 3 minuten en zorg ervoor dat het kopje boven de pan uitsteekt.
  3. Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit ze beiden even aan in een klein beetje olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de zalm uitlekken, verwijder de harde graatjes en doe de vis bij de ui en knoflook. Schep hier ook direct de zuivelspread doorheen. Zet daarna het vuur van de saus uit.
  4. Leg de asperges voor een paar minuten op de grill. Hoe lang dit is, hangt af van de mogelijkheden van jouw grill. Ik heb een dubbelzijdige en bij mij waren de asperges in 3 minuten klaar.
  5. Roer de penne door de romige zalmsaus en schep het op een bord. Strooi de Parmezaanse kaas ervoor, knip de verse dille en verdeel de asperges.
penne met gegrilde asperges en romige zalmsaus

Geniet ervan!

Ben je op zoek naar nog meer diner-inspiratie? Kijk dan eens hier!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Is dit het allergrootste cliché van het moederschap?
Ik heb mijn vaste baan opgezegd voor dit droomberoep »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in