Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Het perfecte hardloopdiner: gewokte boerenkool met polenta

3 april 2017 by Gabriella Leave a Comment

Met de NN Marathon van Rotterdam voor de deur is goed eten belangrijk. Of je nu 10,4 km rent, of het complete takke-eind, je wilt een goede bodem hebben! Deze gewokte boerenkool met polenta zorgt ervoor dat je op 9 april 2017 als de brandweer gaat. 

Dit recept is voor 2 (grote) of 3 (kleine) eters. 

Ingrediënten Gewokte boerenkool, polenta

  • 200 gram boerenkool
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram champignons
  • 100 gram polenta
  • 400 ml groentebouillon
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • Knoflookpoeder

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Breng in een grote pan water aan de kook en doe hier voor 5 minuten de boerenkool in.
  2. In een andere pan maak je de bouillon. Zet het vuur zachter en giet al roerend de polenta er voorzichtig bij. Blijf zachtjes roeren om klontjes te voorkomen.
  3. Snijd de tomaat, de lente-ui en de champignons in kleine stukjes. Ik heb het vruchtvlees van de tomaat verwijderd, omdat het anders te nat wordt. Dit hoeft echter niet per se. De keuze is aan jou.
  4. Doe de groenten in de wok en bak deze lekker aan. Doe hier vervolgens de boerenkool bij. Ik heb het op smaak gebracht met 1/2 theelepel zout, 1 theelepel peper en 1 1/2 theelepel knoflookpoeder.
  5. Is de polenta (na ongeveer een kwartier) gaar? Roer dan de parmezaanse kaas erdoorheen.

Geniet ervan en succes met rennen! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – week 32
Zwanger en toch zonnebaden.. mag dat? »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in