Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Gevulde aubergine met vega gehakt

5 augustus 2017 by Gabriella Leave a Comment

Ik heb er zolang over gedaan om de perfecte aubergine uit de oven te krijgen. Even dacht ik dat het een utopie was. Perfecte aubergines? Die bestaan helemaal niet! Maar toen was daar het moment, dat ene, magische moment. Ik kwam, zag en schreef het recept voor je op. Hup, snel genieten van deze overheerlijke gevulde aubergine met vega gehakt! 

Dit recept is geschikt voor 2 personen. 

Ingrediënten

Gevulde aubergine met vega gehakt

Gevulde aubergine met vega gehakt

  • 1 flinke aubergine
  • 175 gram vegetarische gehakt
  • 3 lente-uitjes
  • 10 champignons
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 bol mozzarella
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • Peper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
  2. Snijd de aubergine doormidden en hol beide kanten uit. Let wel op dat je niet door de bodem heen gaan! Smeer de zachte kant in met een beetje olijfolie, zeezout en peper. Schuif ze (met de besmeerde kant naar boven) voor 40 minuten in de oven. Hierdoor wordt de aubergine zacht.
  3. Snijd de champignons en lente-ui doormidden en doe ze samen met het gehakt en de knoflookpoeder in de pan. Is alles mooi bruin gebakken? Doe dan de rode pesto erbij.
  4. Zodra de aubergine klaar is, vul je ze met het mengsel. Je maakt het gerecht af door de bovenkant te beleggen met plakjes mozzarella.
  5. Nog even tien minuten in de oven om de kaas te laten smelten en je hebt een heerlijk gerecht!

De gevulde aubergine met vega gehakt is op zich al een stevige maaltijd, maar gebakken aardappeltjes of een salade erbij, maakt het helemaal af. Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Happy birthday to me! 27 dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd
Gab’s nieuwe gastblogger: Hoi, ik ben Anne! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in