Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Gestoofde aubergineschotel met volkoren pasta

7 september 2018 by Gabriella Leave a Comment

Aubergine is een kwestie van hate it or love it. Bij mij duurde het even, maar uiteindelijk zijn het paarse monster en ik dikke vriendjes geworden. Zo dik, dat de aubergine de ster van dit gerecht is geworden. Ga jij deze heerlijke gestoofde aubergineschotel met volkoren pasta ook een keer maken?

Ingrediënten voor de aubergineschotel

  • 1 flinke aubergine 
  • 2 middelgrote uien
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram champignons
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 snuf zout  
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden 
aubergine

Extra benodigdheden

  • 75 gram droge volkoren pasta per persoon 
  • 1 grote stoofpan 

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Snipper de ui en plet de knoflook. Fruit beiden even aan met een beetje olijfolie in de stoofpan. 
  2. Snijd de paprika en de aubergine in blokjes. De champignons mag in plakjes. Alle groenten voeg je toe aan het ui-knoflookmengsel en bak je even mee. Voeg ook het zout en de Italiaanse kruiden toe. 
  3. Maak de bouillon klaar (bijvoorbeeld met een bouillonblokje, maar je kan ook kant-en-klare bouillon gebruiken) en voeg 100 ml bouillon toe aan de groenten. Ook de gezeefde tomaten doe je erbij. 
  4. Sluit de pan af met de deksel en laat hem een uur op het laagste pitje staan. Het is de bedoeling dat het zachtjes pruttelt, je hoeft immers geen soep te maken. 
  5. Bereid de volkoren pasta vlak voordat je aubergine stoofschotel klaar is, zodat je direct aan tafel kunt. 

Geniet ervan! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner Tagged With: Lekker & gezond

« Wanneer je dochter je achterlaat op het kinderdagverblijf
Liefde voor Zuid-Limburg – De hoogtepunten van onze geweldige vakantie in Vaals »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in