Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Fishburger in een gezond jasje

16 januari 2017 by Gabriella Leave a Comment

Stel, je bent super goed bezig en opeens heb je trek in een hamburger. Je wilt je goede voornemens niet overboord gooien, maar die hamburger blijft maar door je hoofd spoken. Sterker nog, je ziet ze in je dromen voorbij vliegen! Tijd om daar wat aan te doen. 

Nee, ik moedig je niet aan om al je harde werk teniet te doen. Wel wil ik je laten zien hoe je een hele gezonde fishburger kunt maken, die én lekker is én ook nog eens prima in een gezond eetpatroon past.

Ingrediënten

fishburger

Fishburger deluxe!

  • 1 speltbroodje (dit mag ook een meergranenbol zijn)
  • 1 kabeljauwburger
  • 1/2 plakje Slanki kaas
  • 1 handje gemengde sla
  • 1 tomaat
  • Komkommer
  • 1 theelepel tomatenketchup

Extra benodigdheden: 

  • Grillpan of -apparaat

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Leg de kabeljauwburger op de grillplaat en gril deze (zonder olie!) ongeveer 7 minuten op een gemiddelde stand. Als je grillplaat niet aan beide kanten grilt, dan moet je niet vergeten de burger halverwege om te draaien. Heb je geen grillplaat? Leg het visje dan ongeveer 13 minuten in de oven op 180 graden (hetelucht).
  2. Was de tomaat, komkommer en sla, en snijd de eerste twee groenten in plakjes. Je hebt per burger plaats voor ongeveer 4 plakjes tomaat en 4 plakjes komkommer.
  3. Snijd het broodje doormidden en begin met stapelen. Eerst de sla, daarna de kabeljauwburger, vervolgens een half plakje kaas, daarna de komkommer en tomaat en als laatste een theelepel tomatenketchup.

Tip van Flip: maak van de overgebleven sla, komkommer en tomaat een lekkere salade! Zo weet je zeker dat je goed vol zit na de het eten.

Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Diner, Mama proof Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – week 13
Erwtjes dagboek – week 14 »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in