Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Bananenbrood met munt en chocolade

4 januari 2019 by Gabriella Leave a Comment

Ik kan niet anders dan toegeven dat de gezonde recepten een tikkeltje verdrukt werden door allemaal lekkere, met suiker of boter doorspekte pareltjes. Dat was tijdens de feestdagen prima, maar nu is het weer tijd voor suikervrije en gezonde lekkernijen! Dit bananenbrood met munt en chocolade is daar een perfect voorbeeld van.

Het fijne aan dit recept is dat je het bananenbrood in stukken kan snijden en kan invriezen. Zo heb je altijd wat achter de hand als je spontane trek hebt en hoef je niet in 1 keer een hele cake naar binnen te schuiven. In de koelkast blijft hij ongeveer een dag of 3 goed.

bananenbrood met munt en chocolade

Deze gezonde after-eight versie is dan wel suikervrij, maar door de zoete bananen merk je hier helemaal niets van. Krijg je visite en wil je die niet direct op water en een droge cracker zetten? Dan is dit ook een prima alternatief.

Ingrediënten voor bananenbrood met munt en chocolade

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram havermout
  • 1 mespunt zout
  • 50 gram cacaopoeder
  • 15 flinke muntblaadjes
  • 1 theelepel bakpoeder
bananenbrood met munt en chocolade

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht)
  2. Doe de eieren samen met de bananen in een blender en pureer deze glad. Vervolgens voeg je ook de havermout, het zout, de cacaopoeder en het bakpoeder toe.
  3. Snijd de blaadjes munt fijn en spatel deze met de hand door het beslag heen.
  4. Vet een bakblik in en beleg deze met een velletje bakpapier. Giet je beslag in de cakevorm en schuif hem voor 45 minuten in de oven. Het bananenbrood met munt en chocolade is klaar als je sateprikker schoon is na het prikken.

Geniet ervan!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: De lekkerste recepten, Lekkere trek Tagged With: Lekker & gezond

« Mijn gameplan voor 2019 – deze goede voornemens gaan slagen
Help, mijn dreumes slaapt slecht! – Deze tip werkt bij ons »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in