Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Zelfgemaakte kruidenboter

12 augustus 2017 by Gabriella Leave a Comment

Stel, je hebt een feestje en je wilt eens goed uitpakken. Na een flinke zoektocht heb je duizend-en-een heerlijke recepten verzameld en je boodschappenlijstje is langer dan de Chinese muur. En dan besef je opeens… ik heb hier helemaal geen tijd voor! True story. Geen nood, met deze zelfgemaakte kruidenboter steel je alsnog gegarandeerd de show en het grote voordeel is dat je zo klaar bent. 

Ingrediënten

zelfgemaakte kruidenboter

Zelfgemaakte kruidenboter

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 2 theelepels grofgemalen zeezout
  • 40 gram verse bieslook
  • 40 gram verse platte peterselie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Haal de boter een half uur van tevoren uit de koelkast, zodat hij lekker zacht wordt.
  2. Snijd de bieslook en peterselie zo klein mogelijk, maar maak er geen papje van. Het lekkerste is als je de structuur van de kruiden nog proeft.
  3. Klop de boter met een mixer luchtig. De boter moet een beetje aanvoelen als een zacht kussentje.
  4. Doe de zout en de kruiden bij de boter, en spatel alles goed door elkaar.

Zet de zelfgemaakte kruidenboter voor minimaal een uur terug in de koelkast, leg alvast een toastje of een stokbroodje klaar en geniet! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, Friday Favorites Tagged With: Lekker & gezond

« Erwtjes dagboek – maand 3
Zo val je weer snel in slaap na het geven van de nachtvoeding »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in