Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Voor de feestdagen: gevulde champignons (maar dan modern!)

12 december 2016 by Gabriella Leave a Comment

Lopen bij jou de rillingen over je rug als je ‘gevulde champignons' hoort, omdat het zo ouderwets klinkt? Geen paniek! Deze heerlijke borrelhapjes mogen dan wel oudbollig lijken, ze zijn het allerminst. Ze hebben een bijzondere vulling, zijn makkelijk (vooraf) te maken en ook nog eens goed voor de slanke lijn. Ha, nu jij weer! 

Ingrediënten gevulde champignons

  • 10 grote champignons (met een ‘platte' onderkant, anders vallen ze om)
  • 100 gram zuivelspread light met bieslook
  • 70 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram (groene) olijven
  • 10 theelepels parmezaanse kaas

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Hol de champignons voorzichtig uit. Dit kan je het beste doen door met een aardappelschilmesje het steeltje los te snijden. Daarna kan je met de achterkant van datzelfde mesje de champignon uithollen. Kijk uit dat je de bodem er niet uit prikt.
  3. Leg de champignons (met de open kant naar boven) op een bakplaat met dito papier en doe ze voor 15 minuten in de oven. Dit doen we omdat champignons nogal vochtig zijn van zichzelf. Doordat je ze eerst voor bakt, kan je het vocht weggooien.
  4. En dat is ook precies wat we doen na een kwartier! Dep ze daarna droog met een keukenpapiertje.
  5. Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in hele (maar dan ook echt hele) kleine stukjes. Meng door de zuivelspread en verdeel dit over de champignons.
  6. Op iedere champignon mag nu een theelepel parmezaanse kaas. Deze kaas is erg overheersend, dus wees niet te scheutig.
  7. Doe ze nog even 5 minuten terug in de oven.

Tip van Flip: warm zijn ze het allerlekkerst! 

Eet smakelijk! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes Tagged With: Lekker & gezond

« My parents are getting me a HOOMAN!
Het babynieuws is bekend… maar wat nu?! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in