Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Voor bij de borrel: toastjes met ansjovisboter

29 november 2018 by Gabriella Leave a Comment

Wist je stiekem dat je helemaal geen 4, maar 5 basissmaken hebt? Naast zoet, zuur, zout en bitter zit er ook nog een vakje voor umami op je tong. Deze kanjer maakt je smakenpallet op je tong compleet.

Je kan umami het beste omschrijven als ‘hartig' en een van de producten die daar het beste bij past, is ansjovis. Het visje zo naar binnen werken, is misschien iets te enthousiast. Verwerkt in een borrelhapje, smaakt het des te beter. Wanneer ga jij deze heerlijke toastjes met ansjovisboter maken?

ansjovisboter

Ingrediënten voor toastjes met ansjovisboter 

  • 150 gram ongezouten roomboter 
  • 1 teentje knoflook 
  • 5 strengetjes ansjovis 
  • 1 theelepel grove zeezoutkorrels 
  • 4 takjes verse tijm 
  • 1 theelepel chili vlokken 

Lekker voor erbij: 

  • toastjes! 

Iedereen klaar? Bakken maar! 

  1. Haal de boter 10 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Snijd het daarna in kleine stukjes en klop het met een mixer luchtig. 
  2. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Ook de ansjovis mag klein gesneden worden. De verse tijm ontdoe je van zijn sprietjes door een klein vorkje langs de takjes te halen. 
  3. Spatel de verse blaadjes tijm, fijne knoflook, ansjovis, chili vlokken en het grove zeezout door de boter. Zet het daarna nog even in de koelkast, omdat hij koud toch net iets lekkerder is. 
ansjovisboter

Je kan de ansjovisboter 1 a 2 dagen bewaren in de koelkast, maar ik zou hem gewoon lekker diezelfde avond nog opeten. Ben je meer fan van stokbrood? Dan bak je die gewoon lekker af. Geniet ervan! 

Ook deze borrelhapjes zijn erg lekker om te maken! 

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, De lekkerste recepten Tagged With: Lekker & gezond

« Review: lekker lunchen bij Proeflokaal Mimi in Voorschoten
Kruidnoten crumble met gekarameliseerde appel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2025 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2025 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in