Gnocchi is een van mijn favoriete 'koolhydraten'. Vooral als ze gebakken zijn, mag je me er echt voor wakker maken. Alleen heb ik nog niet door hoe je het precies uitspreekt. Is het knotsji of knokki? Hoe je het ook onder woorden brengt, het blijft een voortreffelijk product. Helemaal als je het zelf maakt en ook nog eens combineert met lekkere ingrediënten. Wanneer maak jij deze heerlijke gnocchi met salieboter en makreel? Uiteraard kan je er ook voor kiezen om voor gnocchi uit de ... read more
Rode kool stamppot – oma’s recept!
Alhoewel ik ook weleens in de zomer stamp, blijven de herfst en winter toch mijn favoriete stamppot seizoenen, helemaal omdat ik dan weer heerlijke stamppotten a la grootmoeders kan maken. Dit keer ging ik niet aan de slag met een peen-en-uien of andijvie variant, maar koos ik voor een overheerlijke rode kool stamppot volgens oma's recept. Uiteraard kan je dit heerlijke recept los van elkaar eten en hoef je er geen stamppot van te maken. Vegetarisch is het ook een enorm lekker maaltje voor ... read more
Stoofperen uit de slowcooker
De temperatuur zakt en de pinguïns komen om hun winterjas vragen. Dat betekent dat het tijd is voor heerlijke herfstige en winterse recepten. En wat roept er harder VRIESKOU dan stoofperen uit de slowcooker? Ik heb voor stoofperen uit de slowcooker 7 stuks aangehouden. Mijn slowcooker is namelijk wel heel erg knap, maar ook een tikkeltje aan de kleine kant. En ze worden er niet lekkerder van als je te veel stoofperen in een te kleine pan propt. Mocht je meer stoofperen bereiden, voeg dan ... read more
Quiche caprese
Als ik een foto van een creatie op Instagram zet, zit daar in 99 van de 100 gevallen een recept aan vast. Bij deze quiche caprese ontbrak het recept en precies daarnaar werd zo'n beetje 8 miljoen keer gevraagd. Geen probleem, die interesse vind ik alleen maar ontzettend leuk! Dus dook ik de keuken weer in, perfectioneerde ik dit pareltje en was nu zo wijs het recept uit te schrijven. Wanneer maak jij deze overheerlijke, vegetarische quiche caprese? Ingrediënten voor quiche caprice 6 ... read more
Stoofvlees uit de slowcooker
Stoofvlees uit de slowcooker is perfect voor luie mensen. 's Ochtends bereid je het een en ander voor en je stopt de stekker in het stopcontact. Een paar uur later geniet je van een heerlijke maaltijd waar je je vingers bij aflikt. Dit fijne bordje met stoofvlees uit de slowcooker is dan ook het perfecte recept als je liever niet te lang in de keuken staat. Deze maaltijd is geschikt voor 3 tot 4 personen en het is mogelijk om het in te vriezen. De smaak wordt er intenser van, maar ik vind dat ... read more
Vegan balsamico tomaatjes uit de oven
Toen ik besloot een week vegan te eten, was de website van De Groene Meisjes de eerste waar ik op keek. Merel is al langer vegan en heeft de lekkerste recepten op haar blog staan. Deze balsamico tomaatjes uit de oven vond ik er ook en het recept is te lekker om niet met je te delen! Het oorspronkelijke recept vind je hier. Ik heb wat kleine dingen aangepast, maar zoals je kan zien is het recept geïnspireerd op de creatie van Merel. Ingrediënten 300 gram cherry tomaatjes Balsamico ... read more
Vegan pompoenstoofschotel met polenta
Van mij mag het voor altijd zomer blijven, dat weet je misschien wel. Maar als de herfst er dan toch aan zit te komen, kan je hem maar beter goed welkom heten. Deze vegan pompoenstoofschotel met polenta past daar perfect bij! Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen Ingrediënten 500 gram pompoen 2 uien 1 teen knoflook250 gram linzen 1 rode paprika 250 ml gezeefde tomaten 1 theelepel komijn 1/2 citroengras 2 theelepels Quatre epices (oftewel 4 kruidenpoeder)1 snuf zout 200 gram ... read more
Gestoofde aubergineschotel met volkoren pasta
Aubergine is een kwestie van hate it or love it. Bij mij duurde het even, maar uiteindelijk zijn het paarse monster en ik dikke vriendjes geworden. Zo dik, dat de aubergine de ster van dit gerecht is geworden. Ga jij deze heerlijke gestoofde aubergineschotel met volkoren pasta ook een keer maken? Ingrediënten voor de aubergineschotel 1 flinke aubergine 2 middelgrote uien 1 gele paprika 1 teen knoflook 150 gram champignons 150 ml gezeefde tomaten100 ml groentebouillon1 snuf zout 2 ... read more
Spinaziesalade met amarant
Quinoa is leuk en bulgur is lekker, maar als je echt hip wilt zijn, dan moet je 'aan de' amarant. Dit nichtje van het eerstgenoemde korreltje is geen graan, maar een zaadje en past prima in verschillende recepten. Zo kan je er cake van maken, maar het ook in een salade verwerken. De smaak is een beetje aards en tegelijkertijd lekker fris. Ik vind deze spinaziesalade met amarant dan ook een groot succes! ... read more
Gevulde tomaten met scrambled tofu
Als je een beetje je best doet, is het leven een groot groentefestijn. Sinds ik minder vlees eet, heb ik het vullen van groenten ontdekt. Dit keer propte ik een tomaat vol met allerlei lekkers, waaronder heerlijke scrambled tofu! ... read more